Fánk formájú piros babzsákok egymás tetején

5 érdekes adat a 2018-as évünkről


Január elején minden vállalkozás számot vet az előző évvel, leltározik és új terveket sző. Így van ez nálunk is. A számvetés közben pedig nagyon izgalmas felfedezéseket tettünk.

Színek

Az első felfedezésünk a tavaly eladott babzsákjaink színével kapcsolatos. Nem is gondoltuk, hogy a legkelendőbb szín a vásárlóink között a piros volt, a második legnépszerűbb szín pedig a bordó. Ez még minket is meglepett! De ez azt bizonyítja, hogy a lakberendezési trendek ide, vagy oda, a babzsákból még mindig az élénk piros és a bohém bordó a menő. Persze azért a szürke is szépen felzárkózott. Ez annak köszönhető, hogy ez a szín bármilyen lakberendezési stílushoz illik. Ezeken kívül népszerű volt még az olíva zöld és a narancssárga is.


Kifutó ikea anyagok

Anyagok

Azt viszont már évközben is észrevettük, hogy a legkedveltebb anyag a pamutvászon volt. Bár használunk minőségi bútorszövet anyagokat is, amik szintén jól moshatóak, de mégis az erős pamutvászonban bíztak a legtöbben. Nem véletlen, hiszen ebben mindenki biztos, hogy könnyen mosható. Ha a saját farmerjainkból indulunk ki, amiket évekig is hordunk, akkor nyilván való, hogy miért szavaztak a vásárlóink bizalmat ennek az anyagnak. Természetesen ebbe a kategóriába esik a többféle ikeás mintás anyagunk is, melyek népszerűsége a múlt évben is töretlen volt.


Lány virágmintás babzsában kávézik

Méretek

Termékeinket három féle méretben készítjük: gyermek, kamasz és felnőtt. Még az összegzés előtt meg voltunk róla győződve, hogy a gyerek méret a legkelendőbb, hiszen köztudomású, hogy a gyerekek nagy kedvence a babzsák. Nem is lehet kérdés... Legnagyobb meglepetésünkre azonban a vásárlóink leginkább a felnőtt babzsákok mellett voksoltak. Persze érthető, ha belegondolunk, hogy a gyorsan növő, nagyobb kamaszok számára is ezt a méretet érdemes beszerezni. De akkor is meglepő, nem? Ezek szerint téves lenne az a hit, hogy a babzsák az olyan "gyerekes dolog"?


A babzsák az egész családnak kényelmes

Fazonok

Több népszerű babzsák fazonunk is van, de mégis van valami, ami messze kimagaslik a megvásárolt termékek listáján. Nem más ez, mint az ülőpárna, vagy meditációs párna. Ebben persze van egy aprócska csavar. Egyéni vásárlóink mellett, akik a gyerekszobát, vagy a nappalit dobták fel néhány színes ülő, vagy padlópárnával, nagyon sokat vásároltak a közintézmények is. Szerencsére sok intézményben rájöttek már, hogy sokkal praktikusabb ülőpárnákat beszerezni, mint székeket. Könnyebb a tárolása, és hangulatosabb is. Óvodák, iskolák, múzeumok, kollégiumok és könyvtárak lettek a vásárlóink ennek köszönhetően.

Egyéni vásárlóink körében még mindig a fánk és a „nagyfőnök” fazon a legnépszerűbb. A fánk fazon népszerűsége régóta töretlen, hiszen nagyon praktikus, többfunkciós babzsákról van szó. A nagyfőnök pedig az abszolút kényelmet képviseli a felnőtt korosztály számára.

Árak

Végül térjünk ki az árakra is. Gyártóként és forgalmazóként fontos tudnunk, hogy a vásárlóink átlagban mennyit szánnak babzsákra. Itt nem ért bennünket meglepetés: a közepes árfekvés győzött, vagyis a 20-30 ezer forint közötti árkategória volt a legnépszerűbb. Ez persze egyenesen következik abból, hogy milyen anyagból, méretben és fazonból vásárolták a legtöbb babzsákot vásárlóink. Ha mindezeket egy babzsákra alkalmazzuk, akkor azt kapjuk, hogy 2018 legnépszerűbb babzsákja a Heverdénél a piros pamutvászonból készült fánk formájú felnőtt babzsákfotel.

Köszönjük a bizalmat és a sok-sok pozitív visszajelzést. Ígérjük, hogy 2019-ben is hasonló színvonalon és nagy lelkesedéssel fogjuk kiszolgálni kedves vásárlóinkat!