Black Friday a Heverdénél

Black Friday a Heverdénél is lesz

A Heverde babzsák webáruház is csatlakozik a Black Friday "mozgalomhoz", mert a vásárlók részéről hatalmas az igény az akciós napokra. Persze nagyon sokan azt sem tudják, hogy honnan is ered ez az egész felhajtás.

Jöjjön egy gyors információ: Az eredeti Black Friday vagyis „fekete péntek” az egyesült Államokból ered. November utolsó csütörtöke a Hálaadás, ami a legnagyobb amerikai ünnepnek számít, még a karácsonynál is fontosabb, és talán csak a Július 4-e vetekszik vele. Ekkor gyűlnek össze a családok és természetesen munkaszüneti nap is. A Black Fridayt az erre következő pénteken tartják. Ilyenkor az emberek nagyrésze szabadságot veszi ki ezen a napon, így ráérnek vásárolni.

Eredetileg ez egy hatalmas akciós nap volt, óriási árengedményekkel a boltokban, és sok-sok kiárusítással egybekötött készlet kisöprés az áruházakban a karácsonyi új árukészlet bevezetése előtt. Az üzletek hamarabb nyitottak, és később zártak, de így is iszonyú tumultus volt mindig. Olyannyira, hogy a vásárlók sokszor egymáson gátlástalanul áttaposva rohantak a kiszemelt árucikkekért. Sok sérülés, olykor haláleset is történt az üzletekben. Így lett ez a péntek „fekete péntek”.

Black Friday tülekedés

Manapság a vásárló kedvet kihasználva már egész hétvégén, vagy akár az egész megelőző héten akciók sora várja a vásárlókat. Ahogy elnézem a mai magyar „Black Friday” hírdetéseket, már semmi köze sincs az eredeti időponthoz. Egymásra licitálva már egy-két héttel az eredeti időponthoz képest elindulnak az akciók mondván, hogy Black Friday van.

Mi maradunk ez eredeti verziónál, és a november 24-et tűztük ki akciós napnak. Természetesen a fennmaradó akciós készlet erejéig még kedvezménnyel lehet majd babzsákfotelt vásárolni november 25-26-án is.