hímzett babzsákfotel

Létezik népi hímzett babzsákfotel?

Sziasztok!


Hamarosan a cikksorozat végéhez érek és arra gondoltam, valami igazán különleges szépséget mutatok nektek. Én ugyanis azt vettem észre, hogy a divat szakemberek manapság a régimódi dolgokat próbálják beépíteni a modern elemekbe, és ezáltal egy igazán különleges ötvözetet hoznak létre. Legnépszerűbb a népi motívumok hímzése különböző kiegészítőkre.

Nekem is van egy matyó mintás kistáskám, ami rengeteg bókot kapott a barátnőimtől, mert egyszerű, de elegáns. Láttam már kabátokon, mellényeken, pólókon, szoknyákon és esküvői ruhákon is kalocsai és matyó motívumokat, sőt a bevállalósak a bőrükre is „felvarrják”.

Már elég széles körben elterjedt és sajnos sok nagyobb cég is felhasználja őket, így pedig lassan már minden termékből van népi motívumos is. Ez talán túlzás, mert például egy papírzsebkendőn nem hiszem, hogy feltétlen fontos lenne egy ilyet feltüntetni. Egyszerűen csak nem odavaló.

Én örülök neki, hogy az emberek értékelik a magyar történelem szépségeit és egyre népszerűbb téma a hagyományőrzés, a sólyom, életfa és egyéb jelképek, mert ezek nem csak mutatósak, hanem szellemi értékük is van.

Ám a külsőnk mellett az otthonunkat is ékesíthetjük egy-két ilyen elegáns, egyszerű és stílusos darabbal, például párnákkal, babzsákfotelekkel, ágyneműhuzatokkal, vagy asztalterítőkkel.

Ha van még hasonló ötletetek, amit szívesen látnátok babzsákra hímezve, kérlek, írjátok meg nekünk!


Dorka