Barion Pixel

Mivel van töltve a babzsák?

Ez egy érdekes kérdés. Sokan még mindig naivan azt gondolják, hogy természetesen babbal, ami a nevéből adódóan nagyon kézenfekvő lenne. De ha belegondolunk, akkor ez maga a teljes lehetetlenség lenne. Na persze nem azért, mert nem férne bele. Pont ez az, hogy túl sok férne bele!

Gondolj bele, hogy mekkora a tömege annak a bab mennyiségnek, amit a családnak főzöl meg ebédre egy jó babgulyásnak. Csupán néhány maréknyi, mégis majdnem egy kilót nyom. Akkor gondoljunk bele, hogy milyen nehéz lenne egy 200 liter űrtartalmú babzsák tele babbal. Biztosan nem örülnél neki, ha a futárszolgálat egy hatalmas zsákot pottyantana le a kapudban, amit aztán elég lenne bevonszolnod. A szállítási díjról nem is beszélve. De akkor mégis miből van a „töltelék”?

Sokan kérdezték már azt is, hogy ugye meggymag van benne? De tippeltek már tönköly pelyvára is, hiszen abból párnát is készítenek. Hát ez sem.

A babzsákok töltő anyaga az úgynevezett polisztirol gyöngy. Elképesztően könnyű, és térfogatához képest sokkal olcsóbb, mintha bab lenne benne. Egy kisgyerek is könnyedén megemel egy felnőtt méretű babzsákot is. Sok egyéb jó tulajdonsága is van. Például nem okoz allergiát, könnyen idomul a sok egymáson ficánkoló golyócska a babzsák fotelben bárki alakjához. Mivel hőszigetelő anyagnak is használják, ezért meg fogsz lepődni, ha üldögélsz benne egy kicsit, és érzed, hogy kellemes meleg vesz körül. Ráadásul bármennyire nehéz napod volt, és estére fáj a hátad, vagy a derekad, a babzsákban való üldögélés tökéletesen pihentető érzés lesz. Pont azért, mert nincs még egy olyan ülőalkalmatosság, mint a babzsákfotel. A hátad és a derekad minden pontját alátámasztja, és így megszűnnek az apró feszülések az izmaidban.

De ne hallgassuk el azt az apróságot, hogy a babzsákok töltő anyaga is elfáradhat az idő múlásával. Mit is jelent ez? Az apró 2-6 mm-es polisztirol golyócskák a használat során idővel kissé laposabbak lesznek. Hogy mennyi idő múlva? Ezt nem lehet megmondani, hiszen ez teljes mértékben a használattól függ. Ahol három gyerek nyúzza nap, mint nap, ott biztosan hamarabb, mint ha egy lenyugodott felnőtt használja a könyvolvasgatáshoz. De a jó hír az, hogy a Heverde babzsákjai utántölthetőek, mert huzatuk cipzáras. Ha nálunk vásároltad a babzsákot, írj bátran az info@heverde.hu címre, és megbeszéljük, hogy hogyan tudsz friss töltő anyaghoz jutni.

Jó heverészést mindenkinek!

Bejegyzés megosztása: