kiszabadult babzsák töltelék

Na, ezért vegyél jó minőségű babzsákot!

Ma elmentem a kárpitosipari boltba, ahol a babzsákokhoz való, erős cipzárat és néhány anyagot szoktam beszerezni. Ide járnak a kárpitosok is anyagokért, szivacsokért és miegymásért, amire nekik szükségük van. Itt egy olyan beszélgetés fültanúja lettem, amit úgy gondoltam érdemes megosztani Veled, mert így megérted, hogy miért fontos a jó minőségű dupla huzat a babzsákhoz, és miért gyártunk mi mindent így. Tény, hogy nekünk nincs gyanúsan olcsó felnőtt babzsákunk, mint amit megkaphatsz akár néhány nagyáruházban is. De olvass tovább, és rögtön megérted az indokunkat, és az elveinket.

Ez volt a párbeszéd a kárpitos és az eladó közt:

  • Heló! Tudnál nekem adni valami jó erős anyagot babzsák belsőnek?

  • Milyenre gondoltál?

  • Mutass valami strapabírót, mert az unokatesóm gyerekei állandóan szétugrálják a babzsákot, össze-vissza szakad a belseje és folyik ki a töltelék pedig még nem is olyan régi. Mindig varrogatni kell.

  • Ez jó lesz?

  • Ennél erősebbre gondoltam. Ami nekünk van otthon, piszkosul jól bírja. Még akkor vettem, amikor kicsi volt a gyerek, most meg már majdnem 12 éves. Semmi baja a babzsáknak.

  • Ez jó erős, nézd!

  • Na, ez jó lesz! Vágjál ebből. Ó, ha tudom, hogy ezért hív át az unokatesóm, nem mentem volna át. Most csinálhatom ezt is.


Jó volt a saját fülemmel hallani ezt a beszélgetést, mert olyan visszaigazolást kaptam arról, hogy igen is ragaszkodni kell az elveinkhez, és a belső huzatot is jó minőségben kell gyártani a babzsákhoz. Sajnáltam a kárpitost, mert más gyenge munkája után toldani-foldani nem szívderítő dolog.

Több év, és többszáz eladott babzsák után, nyugodtan kijelenthetem, hogy nem érdemes a vásárlónak spórolni a minőségen. Ha hosszan tartó babzsák élményt akarsz szerezni a családodnak, mindenképp ragaszkodj az erős dupla huzathoz, mert az könnyen utántölthető és mosható.

szétszakadt a a babzsák