Barion Pixel

Tavaszi lakásfelújítás

Március 1. nekem a tavasz kezdete, ha süt a nap, ha nem. Ilyenkor mindig kitör rajtam a ruhatárszanálás, a virágültetés, a kert áttervezése, és minden napsütéses pillanatban teszek egy kört a kertben, hogy kibújt-e már valami.

Sose felejtem el, amikor beköltöztünk a házunkba, amit használtan vettünk. Alig vártam, hogy olyan meleg legyen napközben, hogy kinyithassam az ablakot, és a barna ablakkereteket fehérre festhessem. Na persze elkapkodtam, és nem lett szép és még be is ragadtak, de megcsináltam! Ezzel a hirtelen felindulásból elkövetett lakásfelújítással biztos, hogy nem vagyok egyedül.

Azóta rájöttem, hogy jobb türelmesnek lenni, sőt tanulni a lakberendezésről valamennyit, még akkor is, ha van az embernek érzéke hozzá. Aztán persze jött a függönyvarrás, falfestés, szekrény átfestése… ahogy ez lenni szokott. Akkor került hozzánk az első babzsák is. A gyerekek örültek, színes volt és vicces. Rájöttünk, hogy milyen jól használható egy babzsák. Ahol gyerekek vannak és jönnek-mennek a barátok, ott nagyon hasznos tud lenni. Jó ideig leköti őket, hogy beleülnek mindenféleképpen, vagy egymásra pakolják. Babzsákon esznek és alszanak. És bevallom, meseolvasásnál este az ágy mellett szülőként is jó belekucorodni.

Azok a babzsákok még nem voltak gyerekbarát levehető huzatúak és moshatóak. Ezért amikor elkezdtem gyártani a saját Heverde babzsákokat, már ezt alapvető feltételnek gondoltam. Gyakorlatilag nincs is más a webáruházunkban, csak levehető huzatú babzsák. Azért praktikus, mert bármikor lehet rá készíteni egy másik színű külsőt, és ha megint ránk tör a lakásfelújítás, és a kamasszá cseperedett gyereknek már nem passzol a szobájába a nagyon színes, kisgyerekes színű babzsák, csak a huzatot kell lecserélni az épp kedvenc színre. A babzsákok hosszú életűek, bár néha a tölteléket, vagyis a polisztirol gyöngyöket fel kell frissíteni, kicsit után kell tölteni.

Épp a babzsák kapcsán döbbentünk rá, hogy az ilyen alternatív bútor megoldások milyen hasznosak tudnak lenni. Egy asztal alá betolható puff, vagy néhány ülőpárna akkor is jól jön, amikor felnőtt vendégek érkeznek. Ezeket a lakberendezési praktikákat azóta is szem előtt tarom. Érdemes figyelni a színekre, mert egy babzsák elég látványos, és nagydarab. Az mindenkinek szíve választása, hogy a többi bútor közzé besimuló színűt, vagy épp egy nagyon látványos darabot választ. Aki a lakásából otthont is akar létrehozni, egész biztos, hogy a kényelmet és a praktikumot fogja szem előtt tartani a lakásfelújítás során. Erre pedig a Heverde termékei,  a babzsákok, puffok és ülőpárnák tökéletesek!

Bejegyzés megosztása: