Melyik babzsákot válasszam?

Sokszor kérnek tőlünk a vásárlók telefonon egy kis tanácsadást, hogy melyik babzsákot válasszák. Ezért összegyűjtöttük a gyakori kérdéseket, és néhány választ, hogy milyen esetben melyik babzsákot ajánljuk leginkább.

 • Pici babám van, de vennék neki egy babzsákot.
 • Több kisebb gyermekem van, a játszáshoz szeretnék nekik valamit.
 • Altatásnál, szoptatásnál tudom használni a babzsákot?
 • Játszóházba szeretnék valami egyszerű megoldást.

Sokan vásárolnak már a pici gyermeküknek akár már egy év alatt is babzsákot. Nekik ajánljuk a 110 cm-es, fánk formájú babzsákot, amit sok színben készítünk. Ez a méret akkora, hogy a baba rá tud feküdni, és az a gyerek is arrébb tudja tenni, aki még alig tud járni. De a mérete miatt épp alkalmas arra, hogy a kiságy mellett leülj a gyerek mellé egy-két mesét elolvasni este. A babzsákokat dupla huzattal készítjük, így a sok folt, ami nap, mint nap keletkezik, könnyen kimosható. A belső huzat is cipzáras az utántölthetőség miatt, de a picik mellett ne maradjon szabadon. Ezt a cipzárt ebben az esetben célszerű ideiglenesen a húzójánál kézzel leölteni, így nem tudnak belenyúlni, míg nem figyelsz.

Ha több kisebb gyermek van a családban, akkor is jó ez a méret abban az esetben, ha még nem iskolások. A 110 cm átmérőjű babzsákot az egészen kicsiknek, vagyis az iskolás kor előtti gyermekeknek ajánljuk. Ahol sokat üldögélnek a gyerekek a földön játszás közben, és néha átjön néhány kis barát is, ott jó, ha van 1-2 ülőpárna is, amit elő lehet kapni. Az ülőpárnák akkorák, hogy a szülőknek is tökéletesen kényelmesek. 40 cm átmérőjű ülőfelülettel készülnek. Természetesen külső huzatuk ezeknek is mosható.

Az egészen picik még kényelmesen el is szundikálhatnak ebben a méretű babzsákban. Az anyuka oda tud mellé heverni, és esetleg még szoptathat is. De ez nem az úgynevezett szoptatós párna!

A legkisebb korosztálynak ajánljuk a gyermek Heverésző fazont is.

 • Már iskolás a gyermekem és szeretném felújítani a szobáját.
 • Még alsó osztályos gyermekem van, de elég nagy növésű.
 • A szalonomba szeretnék egy gyereksarkot kialakítani.
 • Iskolai társalgó/foglalkoztató termet alakítanánk ki.

Erre az esetre találtuk ki a 130 cm átmérőjű kamasz fánk fazont, a "Kisfőnök" gyerek fotelt, és már a körte fazon is ajánlott ennek a korosztálynak.

A kamasz fánk fazon előnyei: Ez a méret átmenet a gyerek és a felnőtt méret közt. Épp a 7-12 évesek számára készült, akik már nem akarják a gyerekes dolgokat, de a méreteik még nem felnőttek. Életvitelükből adódóan, a legtöbbet ők mozognak. Ez a fazon kiterítve egy nagy párna, amire ráfekhet, ráugorhat, gyűrögetheti a tévénézéshez. Felállítva pedig kialakítható belőle egy kisebb kanapé, aminek szélesebb kartámlái vannak, vagy egy kis fotel, ami épp az ő méretük. Tökéletes szobai kiegészítő akkor is, ha átjönnek a barátok.

A "Kisfőnök" gyerek fotel előnyei: Ez ugyanaz a fazon, mint a felnőtt "Nagyfőnök" fotel, csak gyerekekre méretezve. Ebben a fotelben az alacsony termetű felnőttek is (160 cm-ig) kényelmesen elüldögélhetnek. Olyan kamaszoknak ajánlott, akik szívesebben olvasgatnak, vagy már van ilyen babzsákfotel a szülőknek is, és ugyanolyan fazont szeretnének a gyereknek. Mérete: 70 x 100 cm. Tehát a szobából csak egy 70 cm átmérőjű helyet vesz igénybe.

A körte fazon előnyei: Ezt a fazont kiskamasz kortól a felnőtt korig ajánljuk. Felállítva akkora, hogy az íróasztal mellé téve is kényelmes magasságú lesz. De lehet belőle kialakítani olyat is, amikor a hátat megtámasztja egy kicsit. De a legjobb, mikor elfektetjük. Így tökéletes heverészéshez, olvasgatáshoz, tévézéshez. Ebben az esetben a szélesebb része kerül hát és fejtámlának, és még marad bőven a többi testrészünk alá is. Tökéletesen lehet benne szunyálni még a felnőtteknek is. Mérete: 80 x 120 cm. Tehát felállítva csak 80 cm átmérőjű helyet vesz el a szobából.

 • A kamasz lányomat szeretném meglepni a szülinapjára.
 • A férjemet/feleséget ajándékoznám meg.
 • Az irodában szeretnék kialakítani egy társalgó sarkot a kollégáknak.
 • Egy teázóba keresek különleges ülőkéket.

Ebben az esetben több ötletünk is van. A felnőtt korosztályban már nagy eltérések vannak a testmagasságban és a szabadidő eltöltésében is. Ezért olvasd végig az ajánlásainkat, hogy biztosan a megfelelőt válaszd.

A klasszikus babzsák előnyei: Ezt a fazont inkább a kisebb, vékonyabb termetű hölgyeknek, ajánljuk, akik szívesen olvasgatnak, kézimunkáznak akár tévénézés közben is. Ennek a babzsáknak a mérete nagyon kedvező, ezért aki helyszűkében van, az is bátran választhatja. Mérete: 90 x 100 cm. Vagyis alul egy 90 cm átmérőjű helyet foglal el a szobából. Ez a fazon a hátat kevésbé támasztja meg, mégis nagyon kellemesen lehet benne üldögélni. Irodába is ajánlott egy pihenő sarok kialakításához, mert viszonylag kis helyigényű. és az ülő magassága elég magasan van ahhoz, hogy a szoknyás hölgyek is kényelmesen használhassák.

A "Nagyfőnök" babzsákfotel előnyei: Ez öblösebb, szélesebb háttámlájú. Ezt bátran választhatod 185 cm magas férfinak is, és a nagydarab felnőttek is kényelmesen tudnak benne üldögélni. Tökéletes tévézéshez, olvasgatáshoz, baráti beszélgetéshez. Ha választasz hozzá egy puffot, akkor ki sem akarsz majd belőle szállni! Beülsz a babzsákfotelbe, és felteszed a lábad a puffra, öledbe kapod a laptopot és úgy száll el az este, hogy észre sem veszed. A laptop ölben használására külön ajánljuk a kis kerek párnát, ami nem csak kényelmesebbé teszi, hanem az egészségünket is védi a laptopból áradó meleg miatt. A fotel mérete: 90 x 100 cm.

A körte fazon előnyei: Ezt a fazont kiskamasz kortól a felnőtt korig ajánljuk. Felállítva akkora, hogy az íróasztal mellé téve is kényelmes magasságú lesz. De lehet belőle kialakítani olyat is, amikor a hátat is megtámasztja kissé. De a legjobb, mikor elfektetjük. Így tökéletes heverészéshez, olvasgatáshoz, tévézéshez. Ebben az esetben a szélesebb része kerül hát és fejtámlának, és még marad bőven a többi testrészünk alá is. Tökéletesen lehet benne szunyálni még a felnőtteknek is. Mérete: 80 x 120 cm. Tehát felállítva csak 80 cm átmérőjű helyet vesz el a szobából.

A fánk fazon előnyei: Ezt a fazont 3 méretben készítjük, és most a felnőtt méretűt ajánljuk, melynek átmérője: 140 cm. Ez a legkedveltebb, legtöbbet eladott termékünk. Nem véletlen, mert ezt lehet talán a legjobban kihasználni. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Bármilyen testalkatú és testmagasságú személy jól fogja magát érezni benne. Kiterítve egy óriási párna, amin lehet heverészni, olvasgatni, tévézni. Felállítani kétféle képen lehet. Ha a varrás merőleges a testünkre, akkor egy kis fotel alakul ki belőle, amikor beleülünk. Ha a varrás párhuzamos a testünkkel, akkor egy szélesebb kartámlájú, öblösebb mini fotel lesz belőle. Tökéletes tévézéshez, beszélgetéshez, teázáshoz, olvasgatáshoz.

A heverésző fazonból is két méretet készítünk. A gyerek heverésző a 0-7 éves korú gyermekek számára ajánlott. Lehet benne szunyókálni, mesét nézni, mesekönyvet lapozgatni. Kis helyigényű és könnyű. Mérete: 120 x 75 cm.        A felnőtt heverésző kamaszoknak és felnőtteknek ajánlott. Nagyon kényelmes, mert a hátat tökéletesen megtámasztja. Jó belőle tévét nézni, tökéletes olvasgatáshoz, laptopozáshoz, álmodozáshoz. Mérete 140 x 90 cm.

A csepp fazon az egyik legideálisabb babzsák a felnőttek számára. Nagy méretű, ezért bátran választhatja a legtermetesebb felnőtt is. Sokoldalú, mert kényelmesen lehet benne üldögélni úgy, hogy a hátat is megtámasztja, de elfektetve heverészésre, szunyókálásra is tökéletesen alkalmas. A tetején van egy fül is, amivel könnyen arrébb lehet tenni.

A Dönci nevű babzsákunk  tökéletes a kamaszok és az alacsony termetű felnőttek számára. Olyan személyeknek ajánljuk, akik szeretnek a földön üldögélni, de azért értékelik a háttámaszt is. Ennek a babzsáknak alacsony az ülőmagassága, de mégis nagyon masszív, jó benne üldögélni, olvasgatni.

 • Szeretnék egy vidám szobai kiegészítőt, ami vendégfogadáskor is használható.
 • Plusz ülőkére lenne szükségem, ami nem foglal sok helyet.
 • Munkahelyi társalgóba keresek egyszerű, kényelmes, olcsó és vidám megoldást.

Erre az esetre a puffokat ajánljuk. Ezek az ülőkék feszesre vannak tömve a babzsákokkal ellentétben. Így az idősebbek, vagy a nehezen mozgók is kényelmesen ülhetnek rajta, és a felállás sem okoz semmilyen gondot belőle. Külső huzata ennek is levehető, mosható. Kérheted bármelyik huzattal, amit a babzsákok közt találsz. Babzsákfotel mellé tökéletes kiegészítő, amin a lábadat is pihentetheted. Mivel elég stabil, ezért egy tálcát is nyugodtan rátehetsz. Vendégváráshoz, vagy plusz ülőkének mini garzonba tökéletes megoldás. Mérete: 60 x 40 cm.

 • Szeretnék a gyerekszobába a játszáshoz még valami apró ülőkét.
 • Társasjátékhoz szeretnék még valami könnyel elővehető hasznos ülőkét.
 • Mesesarkot alakítanánk ki az oviban.
 • A múzeum felújításánál interaktív gyerekszobát alakítanánk ki iskolai csoportok számára.

Ezekre és a hasonló esetekre az ülőpárnákat ajánljuk. A gyerekek imádják ezeket a színes, kényelmes ülőkéket, amik méretükből adódóan a felnőttek számára is kényelmesek. Könnyen tárolhatóak. Egy kisebb szekrényben akár 20 darab is elfér. Csoportfoglalkozásokon a színek is jelenthetik a különböző csoportokat. Természetesen levehető, mosható huzattal készülnek ezek is. Mérete: 40 x 10 cm. Már kapható a következő méret is, ami 60 x 15 cm, ami látványos kiegészítője lehet a nappali szobának, és akár a kisebb termetű házi kedvencek számára is tökéletes alvóhelyet nyújt.


Reméljük sikerült ötletet adni. Ha a színek terén egyedi megoldást szeretnél, amit még nem látsz a kínálatunkban, akkor , írj az info@heverde.hu címre, és mi segítünk. Nagyobb megrendelések esetén kedvezményeket biztosítunk.