Barion Pixel

A babzsákfotelek tisztítása

Mint minden bútor, ruhadarab, használati tárgy, így a babzsákfotel is bizonyos időközönként tisztításra, ápolásra szorul. A használat során óhatatlanul is piszkolódik, koszolódik, netán, ha kedvenc helyünk ital vagy kávé iszogatására, akkor bizony olykor rálöttyenhet a nedű, csúnya foltot hagyva maga után.

A külső huzatot könnyen lefejthetjük a babzsákfotelről a cipzár segítségével, és jöhet a tisztítás, attól függően milyen szennyeződések találhatók a huzaton, illetve milyen huzat található a babzsákfotelünkön. A textil huzatot a kisebb szennyeződésektől, mint ceruza, tollnyom, sár, por, kávéfolt alapjáraton gépben is moshatjuk 40 fokig, a komolyabb és makacsabb szennyeződés esetén inkább a tisztítót javasoljuk. Például, ha a babzsákfotel huzaton olaj, vörösbor folt éktelenkedik.

Abban az esetben, ha elázik a babzsákfotel, a külső huzat eltávolítása után, a babzsákot forgatva és rázogatva kell szárítani, biztos, ami biztos alapon, a belső huzaton lévő cipzárt lehúzva, be lehet nyúlni, megtapogatni a töltőanyagot.

A bútorszövet huzatot sem célszerű mosógépbe tenni, mert összemehet, megtörhet az anyag, gyakorlatilag úgy kell tisztítani, mint bármilyen ülőgarnitúrát a lakásban.

A kültéri babzsákfotel huzat tisztítása során, és a textilbőr anyagoknál elegendő mosószeres szivaccsal átdörzsölni a huzatot, ha a huzat vízpergető, és dupla huzatos, akkor mosógépben is moshatjuk. A dupla huzat azért ideális kültéri használat esetén, mert így, ha a külső huzat varrásai nem tökéletesen illeszkednek, a víz ellen dupla védelmet kapunk.

Vigyázzunk babzsákfotelünkre, hogy sokáig élvezzük a lustálkodás örömét!

Bejegyzés megosztása: